Thuis ontspannen


Alle klusjes in huis zijn inmiddels wel gedaan en genieten van een dagje wellness bij Zwaluwhoeve kan niet. Maar je kan wel een dagje wellness creëren bij jou thuis. Hoe maak je de komende weken zo ontspannen mogelijk? Wij geven jou wat tips!

Wellness Bingo

Het laatste bezoek aan de horeca of de sportclub is al weer een tijdje geleden. Gelukkig zijn er nog wel heel veel dingen die je wel kan doen. Omdat het ontzettend belangrijk is om genoeg te ontspannen hebben wij een Wellness Bingokaart gemaakt. Succes en veel plezier!

Wellness Bingo downloaden

Wellness Ganzenbord

Momenteel brengen we veel tijd thuis door. Tijd voor spelletjes! Daarom hebben wij het klassieke Ganzenbord omgetoverd in een Wellness Ganzenbord! Omdat we helaas niet kunnen genieten van een dagje wellness, is het nu wel mogelijk om een beetje wellness in huis te halen. Veel plezier!

Wellness Ganzenbord

Wellness Giftcard

Ken jij iemand die ontzettend hard moet werken in deze onrustige tijden? Iemand die wel een dagje wellness verdient als deze periode weer voorbij is? Verras diegene met een Wellness Giftcard zodat hij of zij tegen die tijd kan genieten van een dagje pure ontspanning.

Bestellen

TREATMENTS®

Heb je geen massageproducten thuis? Haal dan de geuren van de Zwaluwhoeve in huis met de producten van TREATMENTS®! Deze geuren worden ook in ons resort gebruikt. Zo krijg je toch nog een beetje dat gevoel van een dagje wellness. Denk aan scrub, massage olie en bodycream.

Bestellen

Wellness tips voor thuis

Lekker en gezond eten

Als je thuis zit kan het lastiger zijn om gezond te eten. Je dagelijkse ritme is anders en daardoor verandert je eetpatroon vaak ook. Maar waarom is gezond eten zo belangrijk, juist in deze tijd?

 • Gezond eten zorgt ervoor dat je weerstand hoog blijft. Met een hoge weerstand word je minder snel ziek. Mocht je toch ziek worden, ben je er met een hoge weerstand vaak sneller vanaf.
 • Samen eten en drinken is enorm gezellig. Je neemt de tijd voor elkaar en er kan samen gelachen worden. Een perfect moment om even te vergeten wat er allemaal om ons heen gebeurt en te genieten van elkaar.
 • Het voorbereiden van een diner is een leuke tijdsbesteding. Begin in de middag al met het klaarzetten van spullen (het dekken van de tafel) en bereid met je huisgenoten vast wat (kleine) gerechten in de keuken. Zo draagt iedereen in huis een steentje bij.

Weet je niet zo goed wat je moet koken? Bekijk eens de menukaart van de Zwaluwhoeve, misschien kom je dan wel op leuke ideeën. Eet smakelijk!

Oase van rust

We kunnen nog niet genieten van een ouderwets ontspannen dagje wellness. Normaal gesproken is dit voor veel mensen een dagje in een oase van rust. Hoe creëer je nou thuis ook rust? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor.

 • Kies de juiste kleuren in huis. Pastelkleuren en aardetinten zijn rustgevende kleuren. Wit en beige zijn ideaal voor muren en het plafond. Kies maximaal drie kleuren, anders wordt het te druk in de kamer.
 • Met kaarsen creëer je vaak een ontspannen sfeer. Wil je een extra belevenis? Met geurkaarsen of decoratieve geurdispensers maak je het helemaal af.
 • Zorg voor gezellige items in je woonkamer. Een bank met een zacht kleedje en fijne kussens of een nieuw vloerkleed. Met wat rieten manden of andere decoratie items maak je het compleet. Het aanschaffen van de juiste accessoires is erg belangrijk om een bepaalde sfeer te krijgen.
 • Planten en bloemen doen een mens altijd goed! Haal wat groen in huis en geniet van de levendigheid dat het met zich meebrengt. Daarnaast zetten planten koolstofdioxide om in zuurstof. Ook nog goed voor je gezondheid dus!

Gezonde smoothie

Mis jij de lekkere smoothies van de Zwaluwhoeve? Wij geven jou wat recepten om een heerlijke en gezonde smoothie te maken;

 • Smoothie aardbei: voeg 6 tot 8 aardbeien, 50 ml vanilleyoghurt, 50 ml sinaasappelsap en 50 ml melk samen en doe dit in de blender. Niet alleen lekker, maar ook vol met vitamines!
 • Smoothie ananas-kokos: voeg een banaan, 300 gr ananas, 100 ml kokosmelk en 50 ml sinaasappelsap samen en doe dit in de blender. Doe het in een mooi glas met een rietje en genieten maar!
 • Smoothie mango-passievrucht: voeg 200 ml sinaasappelsap, 75 gram mango, 1 banaan en 1 passievrucht samen en doe dit in de blender. Een tropisch geniet momentje!

Wil jij je smoothie iets steviger en direct lekker koud hebben? Gebruik dan diepvriesfruit. Vind je de smoothie nog iets te dik? Wat extra sinaasappelsap of water maakt het mengsel wat minder dik. De smoothie is het lekkerst als je het direct drinkt maar in de koelkast is het zeker nog een dag te bewaren.

Masseer elkaar

In deze onzekere tijden hebben veel mensen last van stress. Dat kan zorgen voor knelpunten in de rug, nek of schouders. Steek wat geurkaarsen aan, dim het licht, zet een rustig muziekje op en zorg ervoor dat de ruimte waarin je gaat masseren niet te koud is. Een klassieke massage bestaat uit 3 technieken;

 • Strijkende beweging: verplaats je handen over de huid met een constante druk richting het hart. Dit kan matig of stevig zijn. Bij de teruggaande beweging zet je geen druk. Doe dit een aantal keer.
 • Kneden van spieren: door het kneden van de spieren wordt de spier soepeler omdat je verklevingen losmaakt. Ook het afvoeren van afvalstoffen uit weefsels wordt hierbij gestimuleerd. 
 • Ritmische slagen: maak een serie snelle, opeenvolgende slagen met de vingertoppen, een gesloten vuist of de zijkant van de hand.

Gebruik massage olie zodat de massagegrepen niet te stroef gaan. Probeer uit welke combinatie van technieken jij het fijnste vindt en oefen op elkaar.

Haarmasker maken

Er bestaan veel soorten haarmaskers. Het ene masker is geschikt voor droog en breekbaar haar en het andere masker juist weer voor vet haar. Wist je dat je heel goed zelf een haarmasker kunt maken?

 • Een bananenmasker is geschikt voor breekbaar haar. Prak 1 banaan en meng dit met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel honing. Breng het masker aan, laat het 30 minuten intrekken en spoel het uit.
 • Een aardbeienmasker helpt het tegengaan van vet haar. Prak 6 aardbeien met 1 eetlepel honing en 1 eetlepel kokosolie. Breng het aan op je haar en laat dit 15 minuten intrekken.
 • Een avocado-honingmasker is een voedend en verzorgend masker. Prak 1 rijpe avocado en voeg deze samen met 1 eetlepel honing en 2 eetlepels kokosolie. Breng het aan op je haar en laat het 15 minuten intrekken. 

Heeft je haar een echte boost nodig? Wikkel dan een handdoek om je haren tijdens het intrekken van het masker. Door de warmte trekt het nog beter in je haar. Was het masker altijd goed uit om vet haar te voorkomen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 • Ontvang updates rondom de coronamaatregelen;
 • Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes;
 • Kom alles te weten over wellness & sauna;
 • Je kan je ieder moment weer uitschrijven.