Cooling down


Tussen de saunarondes door is het belangrijk om je lichaam goed te laten afkoelen. Dit kan bij de Zwaluwhoeve op verschillende manieren. Dompel jezelf onder in het dompelbad of neem een verfrissende douche! Probeer deze of de andere faciliteiten allemaal uit tijdens jouw dagje wellness bij de Zwaluwhoeve.

Bekijk alle saunafaciliteiten

Dompelbaden

Er zijn meerdere dompelbaden in het resort te vinden, zowel binnen als buiten. Stap het koude dompelbad in en ervaar die prikkeling in je lichaam waardoor je een echte boost krijgt. Neem wel altijd een douche vóór je het dompelbad in stapt. 

Neveldouche

Nevel vermengt zich met de lucht, waardoor de neveldouche een verfrissende en verkwikkende werking heeft. Alsof je langs een grote waterval loopt! Dit is een heerlijke manier om rustig af te koelen.

Frisse lucht

Wanneer je je lichaam geleidelijk wilt laten afkoelen dan kan je het beste een rondje in de tuin gaan lopen. Zo kom je heerlijk tot rust in de buitenlucht. Te snel afkoelen is namelijk niet goed voor je bloeddruk. Wanneer je lichaamstemperatuur wat is gedaald kan je heerlijk afkoelen in één van onze dompelbaden of onder de stortemmer. 

Koude douche

De meest bekende manier om geleidelijk af te koelen is de douche. Deze vind je nabij de meeste saunacabines, zodat jij na je saunaronde direct kan afkoelen. Wil je liever het dompelbad in? Dat kan! Maar neem altijd eerst een douche in verband met de hygiëne. 

De afkoelmethode van Kneipp

Er is een afkoelmethode ontwikkeld door Kneipp. Zo kan jij optimaal afkoelen tijdens een dagje wellness. Deze methode is erop gericht dat je afkoelt naar je hart toe. Je begint in dit geval zo ver mogelijk bij je hart vandaan met afkoelen. Volg de volgende stappen om de Kneippmethode toe te passen:

  • Start bij je linkervoet; koel je been van onder naar boven en vervolgens pas je dit ook toe bij je rechtenvoet.
  • Vervolgens koel je je handen (begin weer links). Zorg ervoor dat je hele arm afgekoeld wordt en daarna kan je de rechter arm afkoelen. 
  • Koel dan je rug rustig af.
  • Daarna koel je onder een koude douche je hoofd en borst af.

Boek jouw dagje ontspanning