Cooling down


Tussen de saunarondes door is het belangrijk om je lichaam goed te laten afkoelen. Wanneer je van saunacabine naar saunacabine gaat heeft je lichaam niet de mogelijkheid om te koelen waardoor je kans hebt op benauwdheid, hoofdpijn of kans op nazweten.  

Bij de Zwaluwhoeve heb je vele mogelijkheden om je lichaam af te koelen zoals een dompelbad, douches en onder andere neveldouches. Probeer deze faciliteiten allemaal uit tijdens je dagje wellness bij de Zwaluwhoeve. 

Bekijk alle saunafaciliteiten

Dompelbaden

Er zijn meerdere dompelbaden in het resort te vinden, zowel binnen als buiten. Stap het koude dompelbad in en ervaar die prikkeling in je lichaam waardoor je een echte boost krijgt. Neem altijd wel eerst een douche voordat je het dompelbad in stapt. 

Neveldouches

Wanneer je door de neveldouches loopt, merk je dat de nevel zich met de lucht vermengt. Hierdoor werkt de neveldouche verfrissend en verkwikkend; alsof je vlak langs een grote waterval loopt. Dit is een heerlijke manier om rustig af te koelen.

Frisse lucht

Wanneer je je lichaam geleidelijk wilt laten afkoelen dan kan je het beste een rondje in de tuin gaan lopen. Heerlijk tot rust komen in de buitenlucht. Wanneer je te snel afkoelt is dat niet goed voor je bloeddruk. Wanneer je lichaamstemperatuur wat gedaald is kan je heerlijk afkoelen in één van de dompelbaden of ga eens onder een stortemmer staan. 

Koude douche

De meeste bekende manier om af te koelen is de douche. Nabij de meeste saunacabines zijn douches te vinden zodat je direct kan afkoelen. Wil je liever het dompelbad in? Dat kan! Maar neem altijd eerst een douche in verband met de hygiëne. 

De afkoelmethode van Kneipp

Er is een afkoelmethode ontwikkeld door Kneipp zodat je optimaal kan afkoelen tijdens een dagje wellness. Deze methode is erop gericht dat je afkoelt naar je hart toe. Je begint in dit geval zo ver mogelijk bij je hart vandaan met afkoelen. Volg de volgende stappen om de Kneippmethode toe te passen:

  • Start bij je linkervoet; koel je been van onder naar boven en vervolgens pas je dit ook toe bij je rechtenvoet.
  • Vervolgens koel je je handen (begin weer links). Zorg ervoor dat je hele arm afgekoeld wordt en daarna kan je de rechter arm afkoelen. 
  • Koel dan je rug rustig af.
  • Daarna koel je onder een koude douche je hoofd en borst af.

Boek jou dagje ontspanning