Sauna's voor beginners


Ga je voor het eerst naar de sauna of ga je één keer per jaar naar de sauna? Ontdek dan de sauna's met lage temperaturen zodat jouw lichaam rustig aan de warmte kan wennen. Bekijk de populairste sauna's voor beginners en alle sauna's voor beginners

Classic Faciliteitenpagina icons beginners

Meest populaire sauna's

Ontdek de meest populaire sauna's voor beginners. Deze sauna's zijn ook ideaal om een saunadag mee te beginnen als je een regelmatige saunabezoeker bent maar zeker ook geschikt voor een eerste saunabezoek! Bekijk de Infraroodsauna en de Stoomcabine.

Infraroodsauna

De infraroodsauna is een weldaad voor je spieren. Deze sauna heeft een temperatuur van ongeveer 50°C waardoor deze vrij mild is en dus een perfecte sauna om mee te beginnen. Infraroodstraling geeft warmte af en dringt diep door in de spieren. Hierdoor worden je spieren soepeler en kan de straling zelfs pijn verlichten. Het heeft een positief effect bij rugpijn, hart- en vaatziekten en hoofdpijn.

Stoomcabine

Door de lage temperatuur van circa 45°C voelt de stoomcabine mild aan, maar omdat de warme stoom jouw huid direct verwarmt ga ja zweten. Door de hoge luchtvochtigheid heeft je lichaam meer moeite met afkoelen. Neem rustig de tijd om af te koelen nadat je de stoomcabine hebt verlaten. Door een bezoek aan een stoomcabine worden je luchtwegen vrijgemaakt, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, worden je poriën gereinigd en krijg je een zijdezachte huid.

Sauna's voor beginners

Heb je nog geen ervaring met een dagje wellness? Kies dan eerst voor de sauna's voor beginners. Deze sauna's hebben een lage temperatuur tot en met 50°C. Daarna kan je jouw saunadag vervolgen met de sauna's voor gevorderden (begin met de laagste temperaturen), zodat je lichaam rustig is opgewarmd in de sauna's.

Classic Faciliteitenpagina icons beginners

Beleef meer

Naast de sauna's voor beginners kan je wanneer je lichaam aan de warmte is gewend ook kiezen voor een sauna's voor gevorderden. Deze sauna's hebben een warmere temperatuur waar je lichaam eerst aan moet wennen. De sauna's voor experts kan je beter ontdekken wanneer je vaker naar de sauna gaat. Ontdek daarnaast de andere mogelijkheden om heerlijk te ontspannen tijdens jouw dagje wellness.