Sauna: met of zonder badkleding?


Bij Zwaluwhoeve heb je ruime keuze tussen dagen waarop je in badkleding kan ontspannen en dagen waarop dit zonder kan. Meerdere dagen per week kan je kiezen voor een badkledingdag. We leggen je graag de voordelen van beide uit zodat jij jouw keuze beter kan maken.

Reserveer jouw dagje wellness

Wellness zonder badkleding

Van oudsher is het traditie om naakt te zijn tijdens een saunabezoek. Veel mensen denken dat je de gehele dag naakt rondloopt en vinden dit eng of vreemd. Toch loop je het grootste deel van de dag rond in een badjas of met een handdoek om. De voordelen op een rij:

  • je krijgt het minder snel koud
  • het hele jaar door streeploos zonnen
  • betere warming-up en cooling down

Wellness zonder badkleding

Wellness met badkleding

Sinds een aantal jaren wint de badkledingdag aan populariteit en niet zonder reden. Veel mensen zien het niet zitten om naakt de dag door te brengen in de sauna, bijvoorbeeld omdat ze er geen ervaring mee hebben maar ook vanwege het geloof. De voordelen van een dagje wellness met badkleding:

  • meer mensen zijn op hun gemak
  • laagdrempelige manier om kennis te maken met sauna
  • ga samen met wie je wilt zonder je ongemakkelijk te voelen

Wellness met badkleding

Veelgestelde vragen over badkledingdagen

Is het dragen van badkleding op badkledingdagen verplicht?

Het is verplicht om badkleding te dragen op badkledingdagen. Op de reguliere saunadagen is het niet toegestaan om badkleding te dragen.

Wat voor badkleding is toegestaan?

Voor dames is een badpak, bikini of tankini toegestaan en voor heren is zwembroek toegestaan. Het is niet toegestaan topless van de faciliteiten gebruik te maken. Een G-string en een burkini zijn ook niet toegestaan.

Wanneer is het badkledingdag?

Een overzicht van de badkledingdagen vind je hier. Tijdens een badkledingdag zijn zowel dames als heren welkom. Het dragen van badkleding is op deze dagen verplicht.

Een greep uit onze arrangementen

After Work

Vanaf 45. 50p.p.

Meer info Reserveren

Duo Relax

Vanaf 90. 50p.p.

Meer info Reserveren